You are currently viewing Kada je beba postala dečak…

Kada je beba postala dečak…

Bio je 11. mart 2018. godine. Za našu porodicu jako bitan datum, jer je tada Jovan prvi put osetio sve lepote odlaska na, kako on kaže, “praaaavi teren”. Taj pravi i prvi Jovanov teren bila je već pominjana Ramaća.

Ramaća je zapravo lokalitet u blizini istoimenog sela, a najpoznatiji deo je brdo Glavica, koje je praktično celo satkano od opala. Pritupačan je i za porodice koje preferiraju ovaj oblik avantura, i sasvim sigurno je jedan od najlakših terena u Srbiji.

Sa nepune četiri godine, Jovan je otvorio seriju terena koju i dan danas, sa šest i po godina, ne prekida, i slobodno se može reći da je jedan od iskusnijih lovaca na minerale. Po broju terena na kojima je bio, svakako je u samom vrhu kod nas.

Ovaj lepi martovski dan je značajan i zbog toga što je mama Nataša, takođe prvi put otišla na teren i polako i dozirano krenula da se “peca”, isto onako kako sam i ja bio upecan pre više od decenije.

Naravno, kad god se ide porodično na terene, moji boemi dan moraju da privedu kraju odlaskom u kafanu.

Da zaključim, za GemHunters porodicu Lazić, ovo je jedan od značajnijih datuma. To je bio dan kada je naša beba postala veliki dečak, lovac na kristale.

Kao i za većinu terena sa mineralima, idelno doba godine je proleće, kada vegetacija još nije uzela maha, a temperature su prijatne. Bez obzira na sve navedeno, uvek se dobro pripremite za teren i budite pažljivi.

Leave a Reply