You are currently viewing Najveći dinosaurus ikada

Najveći dinosaurus ikada

Dinosaurusi su bili neki od najvećih stvorenja koja su ikada hodala Zemljom. Ovi praistorijski divovi bili su različitih oblika i veličina, od malih i okretnih do ogromnih i tromih. Među najfascinantnijim od ovih stvorenja bili su najveći dinosauri, ogromna stvorenja koja su mogla težiti i do 100 tona i protezati se na desetine metara u dužinu.

Patagotitan mayorum

Najveći do sada otkriveni dinosaurus je Patagotitan mayorum, vrsta titanosaura koja je živela u današnjoj Argentini tokom kasne krede (oko 100 miliona godina unazad). Ovo ogromno stvorenje težilo je procenjenih 69 tona i merilo oko 122 stopa (37 metara) u dužinu. To je duže od terena za košarku!

Titanosaurusi

Titanosaurusi su bila grupa dugovratih biljojeda koji su živeli tokom kasne krede. Oni su bili među poslednjim preživelim dinosaurima pre masovnog izumiranja pre otprilike 66 miliona godina. Titanosaurusi su takođe bili jedne od najvećih životinja koje su ikada hodale Zemljom, pri čemu su neke vrste težile i do 100 tona.

Najveći dinosauri bili su među najimpresivnijim stvorenjima koja su ikada hodala Zemljom. Ova ogromna stvorenja uključivala su dugovrate titanosauruse, moćne teropode i visoke sauropode. Iako možda nikada nećemo videti ova stvorenja lično, njihovi fosili i ostaci i dalje izazivaju divljenje i čuđenje među naučnicima i entuzijastima.