Internacionalna ekipa huntera

Internacionalna ekipa huntera

Pretprošlog leta, u mešovitoj ekipi, sa gostom, našim prijateljem Renatom, iz BiH, išli smo na dva terena. Jedan prilično poznat avanturistima – Ramaća, i jedan ne toliko posećen, ali sa fantastičnim komadima jaspisa, kalcedona, opala, karneola – Boblija.

Lep letnji dan, sa visokim temperaturama, opet smo iskoristili najpametnije – odlaskom u prirodu. Uz prikupljanje uzoraka opala prelepih i intenzivnih zelenih nijansi, iz Ramaće, pokrenuli smo i pitanje odlaska na internacionalne terene. Ispostaviće se pola godine kasnije, da je “ludnica” oko virusa, u celom svetu, privremeno stopirala ove naše planove.

Nakon Ramaće, u relativnoj blizini je i Boblija. Jako lep, ušuškan lokalitet, prebogat mineralima. Kada nekako uspete da pronađete tačku gde se “rađaju” minerali, sve ostalo je lako. Ima ih u tolikim količinama da jednostavno ne možete da ostanete praznih ruku.

Da zaključim – lep avanturistički dan. Tereni daleko od napornih, i čak se može reći, jako dobri za nekoga ko tek počinje da se bavi hobijem.

Lokalitet Boblija se nalazi u blizini Gornjeg Milanovca. Oni koji dolaze prvi put, moraju dobro da se informišu obzirom da nije ni malo jednostavno da se pronađe prava tačka. Boblija je ušuškan, maleni lokalitet u šumi na brdu.

David Lazić

Po vokaciji umetnik i IT stručnjak. U duši prirodnjak, avanturista i GemHunter. Posvećen porodici, prijateljima i prirodi. Ponosni osnivač GemHunters.rs

Napišite komentar