You are currently viewing Draga deca i drago kamenje

Draga deca i drago kamenje

Prošlo je već više od godinu dana kako sam imao priliku da posetim vrtić u koji ide moje dete, te da za dan muškaraca, klincima ispričam ovu lepu priču o skupljanju minerala, boravku u prirodi i svim pozitivnim aspektima koje ovaj hobi nosi.

Srećan sam i danas što je veliki broj dece upio moje priče o odlascima na terene, i što i danas kada dođem po Jovana u vrtić, čujem po koje dete da mi pomene kristale, a posebno zube dinosaurusa, koje su takođe imali prilike da vide.

Hobi kojim se bavim već više od decenije, shvatio sam veoma ozbiljno, a kada to kažem, mislim i na obavezu, želju, da prvo decu (ali i odrasle) usmerim bar ka prirodi, ako ne i ka samom hobiju, koji i jeste deo te prirode.

Ovaj divan, nesvakidašnji dan u životu kolekcionara, pamtiću uvek, a siguran sam da je bar neko dete dobilo dovoljno materijala da, kada odraste, krene sličnim putem. I da postane i profesionalac! Zašto da ne?

Postoji i literatura koja se može pronaći preko online oglasa, a koja je prigodna i za mlađu decu, poput serije knjiga iz “Biblioteke znanja” u kojoj su dve knjige “Geologija” i “Mineralogija”.