Dobro došli u priču o Zemlji i lovcima na „sreću“!

Dijamant je definitivno dragi kamen koji ima najbolji PR i marketing. Od IV veka p.n.e. kada je postao predmet trgovine tj. razmene kao dragocenost u Indiji, pa sve do danas, nije ni malo izgubio na vrednosti a ni popularnosti. Oko 1400. godine na venecijanskoj tržnici postaje prava zvezda među evropskom elitom koja predstavlja vrednost veću od zlata, zapravo dobija epitet najvrednije od svih vrednih stvari. Istorija dijamanata pisana je krvlju i sjajem tokom vekova. Ako pitate dame koji je najpoželjniji verenički prsten na svetu, odgovoriće kao iz topa da je dijamantski prsten kuće “Tiffany” apsolutno neprevaziđen.

Sem dijamanata, veliko interesovanje hiljadama godina privlače rubini, safiri, smaragdi. Od kraljevskih kruna do mračnih sefova u kojima se čuva,  ovo kamenje ne prestaje da intrigira ljudski rod. Predmet je mnogih legendi, verovanja, rituala pa čak i lečenja kako tela tako i duše.

Ako bismo zanemarili vrednost koju im je pripisao čovek, kao i želju za posedovanjem, drago kamenje je, pre svega plod planete zemlje i savršene haotične magije kojom se ona menjala,  menja se i menjaće se mnogo posle svih oblika i zakona koje poznajemo i zovemo život.

Ipak, ovo nije ta priča o dragom kamenju 😉

Ovo je priča o svim dragocenostima koje smo nekako slučajno, tiho i neprimetno zaboravili. Ovo je priča o povratku prirodi, entuzijazmu, oprobanim „lekovima“ za telo, um, srce i dušu.

Priča u kojoj se svi trudimo da budemo bolji, lepši i „lakši“ kako za sebe tako i za one koje volimo. Da nikada ne prestanemo da se igramo!

Dok koračamo stazama na Ceru, ne poričemo već prihvatamo! Da – živimo i radimo u gradu, koristimo savremene tehnologije, ponekada psujemo u saobraćaju (čita se: vrlo često) i više nego umereno konzumiramo  „savremeni život“. Ali… Isto tako stojimo, dišemo, osećamo, divnu vibraciju prirode. Želimo da budemo bolji i da iste „čini“  prenesemo onim malim slatkim stopalima što nas prate!